Mă numesc Coralia Decsi, co-fondatoarea Glittero, și sunt nail artist, precum și Inginer în Tehnologii de Procesare si Prelucrare a Produselor Agroalimentare. Am ținut să menționez ultima parte deoarece multă lume crede că pentru a fi nail artist trebuie să faci o scoală de arte. Din fericire, pot să încurajez pe oricine dorește să intre în lumea picturii pe unghii cu exemplul personal. Astfel, arăt că se poate face performanță și fără a avea studii în domeniul artei. Această latură artistică pot spune că am descoperit-o cu ajutorul acestei meserii incredibile. Ea m-a dus în directția înțelegerii formelor, culorii si compoziției.
Ca să vă povestesc puțin despre parcursul meu, este important să înțelegeți începutul meu în acest domeniu.
Povestea mea
Drumul meu a început în data de 27 august 2007, când am plecat în Germania pentru a afla o parte din secretele unghiilor tehnice. Nu știam nimic despre acest domeniu.

Singura legătură cu această ramură a industriei de beauty a fost că prietena mea își pusese pentru banchet (în anul 2005) un set de tipsuri. Mi s-a parut incredibil să văd ca exista o astfel de tehnică. Mai târziu, în 2007, am asistat la realizarea unui alt set de unghii pentru o colegă. Atunci s-a înfiripat în mine dorința de a încerca și eu.
Am început să visez că, într-o zi, voi putea realiza un set de unghii. Abia atunci s-a infiripat această dorință de a încerca. Atunci am îndrăznit să visez că aș putea și eu, cândva, să realizez un set de unghii. Am încercat mult timp să găsesc o școală sau un tehnician în Timișoara de la care să învăț această tehnică. În cele din urmă, am ajuns în Germania, la mătușa soțului meu, pentru a descoperi tainele meseriei. Am investit toți banii pe care îi aveam și, din cei 800 de dolari, mi-am cumpărat tot ce am putut.
Am ajuns acasă și am început să fac unghiile mamei, prietenelor și colegelor de facultate. Aplicam tot ce învățasem, deși timpul de pregătire fusese foarte scurt.
Cunoștințele de atunci erau limitate fiindcă și paleta de produse și de tehnici era foarte mică. Căutam informații pe site-uri din UȘA, sau pe cele ungurești.
Îmi plăcea tot ceea ce făceam. Însă, în momentul în care am descoperit că se poate picta pe unghii, m-am simțit imediat, în sufletul meu, un adevărat nail artist. Și uitați cum din tehnician am dezvoltat partea din mine care avea nevoie de artă. Persoana la care am văzut că acest lucru este posibil este Ujvari Barbara. Adormeam, visam și mă trezeam în gânduri cu modele realizate de ea. Devenise o altă taină inaccesibilă pentru mine, dar simțeam că aveam nevoie de ea mai mult ca oricând. Doar astfel îmi puteam completa ceea ce, între timp, devenise vocația mea.
Din nou, am început cu cercetări și descoperiri ale unor tehnici care să mă facă să înțeleg cu puteam obține arta din geluri pentru unghii. Mă documentam în fiecare clipa când aveam acces la un computer. Gândeam fiecare mișcare de o grămadă de ori înainte să am curajul să pun pensula pe unghii. Dar totul a început cu un model care semănă cu o creanga de copac, realizata din oja. Apoi am realizat multe alte modele de unghii inventate sau copiate de prin putinele poze cu nail art care existau atunci.
O nouă comunitate
Mai apoi, în anul 2009, am înființat un forum pentru tehnicienele care erau că mine, în căutarea a cât mai multor informații despre unghii tehnice. Acolo am dezvoltat prietenii cu colegele din domeniu, care sunt încă puternice și acum.
Ne dădeam sfaturi, prezentam diferite tehnici inventate de către noi sau descoperite prin încercări. Lumea era cu totul diferită față de acum. Exista o taină în lumea unghiilor. Multe din colegele noastre nu doreau să împărtășească tehnici, deoarece aveau avantajul să fie unele din putinele care făceau aceasta meserie în orașul din care erau. Însă, noi cele care făceam parte din acea comunitate creșteam repede și ne susțineam reciproc fiindcă deveniserăm prietene și înțelegeam importanta noastră că și grup.
Derulând puțin mai în fata, în anul 2010 am făcut primul curs de pictură pe unghii. Am crescut foarte repede în nail art fiindcă știam că acesta vă fi drumul meu de atunci înainte.
În anul 2011, tot prin această comunitate am descoperit oameni minunați și am ajuns să mă mut împreună cu soțul meu în București pentru a creste și mai mult în acest domeniu.
Am început tot atunci să predau cursuri și să mă dezvolt ca și nail artist. Am urmat cursuri și am lucrat în salon precum și pentru un brand alaturi de care am crescut și m-am maturizat că om. Însă dorul de familie era foarte puternic, iar Bucurestiul era mult prea departe pentru posibilitățile noastre, așa că am revenit în Timișoara în anul 2013, încheiând colaborarea cu tot ceea ce însemnă capitala țării pentru mine până atunci.
Începutul Glittero
Bucuria mea a fost că un an mai tărziu, cea care avea să devina una din cele mai importante persoane din viață mea, Anca Momeiu, a început să puna bazele unui brand de make-up și de unghii tehnice.
În acel moment aveam de făcut o mare alegere. Să fac parte dintr-un brand puternic, deja existent, sau să dezvolt unul din temelii, cu libertatea de a alege cele mai bune produse pentru care aveam nelimitată putere de decizie.
Am făcut cea mai buna alegere să fac parte din familia Glittero. Iubesc atât de mult omul care am ajuns datorita acestei alegeri. M-am dezvoltat psihic și spiritual cu ajutorul acestei alegeri, cum nu mi-aș fi închipuit vreodată.
Am ajuns să iau cele mai bune alegeri pentru tehnicienii ce lucrează cu produsele noastre. Am un atașament special pentru fiecare produs din gama de unghii. De ce? Deoarece l-am conceput și ales în funcție de nevoile reale ale unui tehnician.
Mai mult decât atât. În cel mai dificil an pentru toată lumea, 2020, familia noastră s-a mărit cu noi membri, pentru care suntem extrem de recunoscători. Avem traineri și ambasadori care acum ne ajuta la dezvoltare și la alegerea produselor după nevoile lor. Și abia aștept să văd ceea ce ne rezervă viitorul în familia Glittero.